Om VST Nordic

Vi levererar framtidens stomme för dagens byggprojekt

Att bygga för en hållbar framtid är för oss på VST Nordic en självklarhet. Det är både vår grund och vårt slutmål. Genom det flexibla betongstomsystemet VST skapar vi beständiga byggnader med kortare byggtid, större leveranssäkerhet, lägre kostnader och friskare hus.

VST Nordic är en trygg totalentreprenör specialiserat på stombyggnad. Huvudkontoret ligger i Norra Sköndal i södra Stockholm och företaget ägs till 100% av svenska investerare. Vi har uppfört mängder av spännande projekt, allt från flerbostadshus till projekt som Clarion Hotel Sign med sin speciella utformning samt skolor, äldreboende och museum.

Vår vision

Är att vara världens bästa producent av miljövänliga och energieffektiva flerbostadshus. Vår produkt ska vara en investering som håller längre.

Det började i Österrike, i början av 80-talet

I början av 80-talet utvecklades, patenterades och marknadsfördes VST-systemet till en början bara i Österrike. Med tiden spred sig systemets fördelar till ett flertal länder i Europa.

Det första projektet i Sverige var kvarteret Lagbasen i Årstadal, där Skanska uppförde 137 lägenheter åt Familjebostäder. Stommen i projektet uppfördes under november 2004 till september 2005 och i samband med detta bildades VST Nordic.